2023 - Urban Walk Haarlem

Een succesvolle tweede editie van de Urban Walk Haarlem

Zondag 5 maart was het weer zover: de Urban Walk Haarlem! Voor de eerste Urban Walk van dit jaar stonden ruim 1500 deelnemers aan de start in het Frederikspark. Met de keuze voor een route van 12 of 18 km, stond er voor de deelnemers weer een unieke en bijzondere route op de planning.

De Urban Walk Haarlem startte dit jaar op het evenemententerrein in het Frederikspark. Vanuit het Frederikspark vertrokken de deelnemers in hun gekozen startwave om op een unieke manier de stad en de bijbehorende highlights te ontdekken.

Deelnemers die hadden gekozen voor de route van 12 km liepen onder andere langs Badhuis Leidsebuurt, de Filmkoepel, Museumhuis Barnaart en het Frans Hals Museum. Wandelaars die kozen voor de route van 18 km liepen daarnaast nog langs de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan en de Koningkerk Haarlem. Na afloop ontvingen de wandelaars een welverdiende Urban Walk pin ter herinnering aan deze prachtige wandeltocht.

 

 

Onderweg kwamen deelnemers naast de informatie- en locatieborden, ook quizborden tegen. Iedere vraag vormde een mogelijkheid voor deelnemers om na te denken over de geschiedenis of kenmerken van Haarlem. Waar zij eerst een quizbord tegenkwamen, werd ongeveer 50 meter later het antwoord gegeven door middel van een antwoordbord.

De sfeer was weer net zo gezellig als vorig jaar! Hoewel het ’s ochtends somber en grauw bleek, brak vlak na het eerste startsein de zon door. Er viel tussendoor nog een kleine bui maar de zonnige finish maakte dat weer helemaal goed. Door de DJ werd bij de start sfeervolle muziek gedraaid en ook onderweg konden de deelnemers genieten van verschillende muzikale acts zoals Bombito Percussion Amsterdam en het Shantykoor VOC. Bij de stempelposten en verzorgingsposten werden de deelnemers verrast met versnaperingen.

De Urban Walk Haarlem is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Breda. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze geslaagde editie van de Urban Walk Haarlem staat de Urban Walk Den Haag op zaterdag 13 mei als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende Urban Walks in 2023.

Deel dit bericht

Meer nieuws