Event info

Tijdens de Urban Walk Haarlem ontdek je door middel van een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. 

Je wandelt door de straten van Haarlem volgens een uitgepijlde route. De wandeltocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. 

Na de wandeltocht waarbij je unieke locaties en onontdekte plekken van de stad heb bewonderd, kun je bij de finish jouw welverdiende wandelpin ophalen. Een mooie herinnering aan de fantastische dag!

Goed voorbereid

Welke afstanden kan ik wandelen?
Tijdens de Urban Walk Haarlem kun je kiezen tussen twee routes, een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie. 

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden vind je hier:
Algemene voorwaarden – indviduele deelnemers

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Overdragen
Je kunt jouw inschrijving wel overdragen aan iemand anders, dit doe je via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de wandelkaart, deze dient de koper van de wandelkaart te betalen.

Wanneer is de Urban Walk Haarlem?
Het is helaas nog niet bekend wanneer de vierde editie van de Urban Walk Haarlem plaatsvindt. 

Waar bevindt zich het evenemententerrein?
Het evenemententerrein bevindt zich bij de start- en finish locatie. Op het evenemententerrein kun je vanaf 08.30 uur onder andere jouw wandelkaart ophalen. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het evenemententerrein vast te leggen. Na afloop van de ochtend vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Wat is het goede doel?

Wandelen is een ontzettende fijne manier om te bewegen en een stad te ontdekken. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Steeds meer jonge mensen krijgen de diagnose MS; één van de meest invaliderende ziektes in Nederland. Daarom is ook dit jaar het Nationaal MS Fonds als goed doel verbonden aan de Urban Walk Series. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS en strijden we voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Zowel nu als in de toekomst! 

Kom ook in beweging en doe mee! Je kunt op twee manieren helpen.

  • Doneer bij jouw inschrijving op deze website!
  • Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs. 
 

Tip: meld je aan als groep en combineer gezelligheid met je inzet voor een beter leven voor mensen met MS. Zo wordt wandelen nóg leuker!

Welke herinnering ontvang ik bij de finish?
Alle wandelaars ontvangen na de finish een unieke herinnering in de vorm van een wandelpin. 

Mag ik samen met mijn hond mee wandelen?
Honden zijn, indien aangelijnd, welkom tijdens de Urban Walk Haarlem. Houd er rekening mee dat honden niet bij iedere locatie welkom zijn. 

Is het mogelijk om je in te schrijven voor de Urban Walk Haarlem?
Het is momenteel nog niet mogelijk je in te schrijven voor de vierde editie van de Urban Walk Haarlem. 

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
Iedereen mag deelnemen aan de Urban Walk Haarlem. Registratie via het inschrijfformulier is verplicht voor alle deelnemers vanaf 6 jaar. 

Algemeen programma Urban Walks

TijdActiviteit
Vanaf 08.30  uurOphalen van de wandelkaarten
09.00 tot 09.30 uurStartwave 1 (12 & 20 km)
09.30 tot 10.00 uurStartwave 2 (alleen 12 km)
10.00 tot 10.30 uurStartwave 3 (alleen 12 km)
16.00 uurSluiting van de finish

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes. 

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. De eerste wave start om 09.00 uur en is voor deelnemers die de lange route 18-20 km lopen en voor deelnemers die de korte route 10-12 km lopen. Wave 2 start om 09.30 uur en is uitsluitend voor deelnemers van de korte route. Wave 3 start om 10.00 uur en is ook uitsluitend voor deelnemers van de korte route. 

Startwave wijzigen
Tijdens jouw inschrijving kun je kiezen uit startwaves. Wil je later wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Wat is de start- en finishlocatie?
De start en finish locatie voor de vierde editie van de Urban Walk Haarlem is nog niet bekend. 

Hoe reis ik naar de start- en finishlocatie?We adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Plan jouw reis via 9292.nl. In de aanloop naar het evenement zal de bereikbaarheid van de start en finish locatie verder worden aangevuld. 

De Urban Walk Series is een reeks van wandelevenementen in onder andere Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben.

Bij het concept van de Urban Walks draait het om de excentrieke ervaring van het stedelijke parcours. De verschillende routes bij een Urban Walk gaat langs en door diverse stedelijke locaties. De focus van de wandeltocht ligt op de beleving van de steden. Deelnemers kunnen kiezen uit een 2 routes: een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle wandelaars een uniek aandenken aan de Urban Walk. 

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je verzorgingsposten waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. vers fruit, water en koffie en thee.

Hoe kan ik mijn wandelkaart ophalen?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je op het opgegeven e-mailadres een mail met alle laatste informatie. Op vertoon van deze mail kun jij op de dag van het evenement jouw wandelkaart ophalen. 

Waar kan ik mijn wandelkaart ophalen?
Je kunt jouw wandelkaart ophalen op het evenemententerrein. De exacte locatie hiervan is nog niet bekend. 

Wandelkaart overdragen
Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de wandelkaart, deze dient de koper van de wandelkaart te betalen om de wandelkaart op naam te zetten.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie.