Event info

Op zondag 3 maart staat de 3e editie van de Urban Walk Haarlem op de agenda. Ontdek door middel van een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. 

Tijdens de Urban Walk Haarlem wandel je door de straten van Haarlem volgens een uitgepijlde route. De wandeltocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. 

Na de wandeltocht waarbij je unieke locaties en onontdekte plekken van de stad heb bewonderd, kun je bij de finish jouw welverdiende wandelpin ophalen. Een mooie herinnering aan de fantastische dag!

Goed voorbereid

Welke afstanden kan ik wandelen?
Tijdens de Urban Walk Haarlem kun je kiezen tussen twee routes, een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie. 

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden vind je hier:
Algemene voorwaarden – indviduele deelnemers

Hoe reis ik naar de start- en finishlocatie?
We adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Hieronder kun je per vervoersmiddel het reisadvies vinden.

Openbaar vervoer
We adviseren deelnemers zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Het NS-station in Haarlem is op slechts 15 minuten lopen van de Koepel. Vanaf het station in Haarlem kun je ook bus 15 richting Waardepolder nemen en uitstappen bij de halte Wim van Eststraat. Vanaf deze halte is het slechts 10 minuten lopen naar de Koepel. 
Voor de meest actuele reisinformatie kun je jouw reis plannen via 9292.nl

Auto
Om af te reizen naar de Koepel adviseren we deelnemers die met de auto komen betaald te parkeren in parkeergarage de Kamp (15 minuten lopen) of de Appelaar (11 minuten lopen). In verband met beperkte parkeermogelijkheden op het voorterrein aan de Papentorenvest is het niet mogelijk hier te parkeren. 

Fiets
Het is altijd mogelijk de Koepel met de fiets te bereiken. Naast de Koepel vind je een fietsenstalling waar je jouw fiets kunt stallen. Let op! Dit is geen bewaakte fietsenstalling. Het parkeren van de fiets is dan ook op eigen risico.

Wanneer is de Urban Walk Haarlem?
De volgende editie van de Urban Walk Haarlem vindt plaats op zondag 3 maart.

Waar bevindt zich het evenemententerrein?
Het evenemententerrein bevindt zich bij de start- en finishlocatie, de Koepel. Op het evenemententerrein kun je vanaf 08.30 uur onder andere jouw wandelkaart ophalen. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het evenemententerrein vast te leggen. Na afloop van de ochtend vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Wat is het goede doel?

Wandelen is een ontzettende fijne manier om te bewegen en een stad te ontdekken. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Steeds meer jonge mensen krijgen de diagnose MS; één van de meest invaliderende ziektes in Nederland. Daarom is ook dit jaar het Nationaal MS Fonds als goed doel verbonden aan de Urban Walk Series. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS en strijden we voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Zowel nu als in de toekomst! 

Kom ook in beweging en doe mee! Je kunt op twee manieren helpen.

  • Doneer bij jouw inschrijving op deze website!
  • Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs. 
 

Tip: meld je aan als groep en combineer gezelligheid met je inzet voor een beter leven voor mensen met MS. Zo wordt wandelen nóg leuker!

Welke herinnering ontvang ik bij de finish?
Alle wandelaars ontvangen na de finish een unieke herinnering in de vorm van een wandelpin. 

Mag ik samen met mijn hond mee wandelen?
Honden zijn, indien aangelijnd, welkom tijdens de Urban Walk Haarlem. Houd er rekening mee dat honden niet bij iedere locatie welkom zijn. 

Is het mogelijk om je in te schrijven voor de Urban Walk Haarlem?
Je kunt je hier inschrijven voor de derde editie van de Urban Walk Haarlem op zondag 3 maart. 

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
Iedereen mag deelnemen aan de Urban Walk Haarlem. Registratie via het inschrijfformulier is verplicht voor alle deelnemers vanaf 6 jaar. 

Programma zondag 3 maart

TijdActiviteit
Vanaf 08.30  uurOphalen van de wandelkaarten
09.00 tot 09.30 uurStartwave 1 (12 & 20 km)
09.30 tot 10.00 uurStartwave 2 (alleen 12 km)
10.00 tot 10.30 uurStartwave 3 (alleen 12 km)
16.00 uurSluiting van de finish

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes. 

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. De eerste wave start om 09.00 uur en is voor deelnemers die de lange route 18-20 km lopen en voor deelnemers die de korte route 10-12 km lopen. Wave 2 start om 09.30 uur en is uitsluitend voor deelnemers van de korte route. Wave 3 start om 10.00 uur en is ook uitsluitend voor deelnemers van de korte route. 

Startwave wijzigen
Tijdens jouw inschrijving kun je kiezen uit startwaves. Wil je later wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Wat is de start- en finishlocatie?
De start- en finishlocatie bevindt zich dit jaar in de Koepel Haarlem. 

Hoe reis ik naar de start- en finishlocatie?We adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Plan jouw reis via 9292.nl. Het NS-station in Haarlem is op slechts 15 minuten lopen van de Koepel. 

Er is geen mogelijkheid om te parkeren op het voorterrein aan de Papentorenvest. Er kan uitgeweken worden naar parkeergarages de Kamp (15 minuten lopen) en de Appelaar (11 minuten lopen).  

De Urban Walk Series is een reeks van wandelevenementen in onder andere Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben.

Bij het concept van de Urban Walks draait het om de excentrieke ervaring van het stedelijke parcours. De verschillende routes bij een Urban Walk gaat langs en door diverse stedelijke locaties. De focus van de wandeltocht ligt op de beleving van de steden. Deelnemers kunnen kiezen uit een 2 routes: een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle wandelaars een uniek aandenken aan de Urban Walk. 

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je verzorgingsposten waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. vers fruit, water en koffie en thee.

Hoe kan ik mijn wandelkaart ophalen?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je op het opgegeven e-mailadres een mail met alle laatste informatie. Op vertoon van deze mail kun jij op zondag 3 maart jouw wandelkaart ophalen. 

Waar kan ik mijn wandelkaart ophalen?
Je kunt jouw wandelkaart ophalen op het evenemententerrein in de Koepel (Koepelplein 1, 2031 WH Haarlem)

Wandelkaart overdragen
Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de wandelkaart, deze dient de koper van de wandelkaart te betalen om de wandelkaart op naam te zetten.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie.