Goede doel

Wandelen is een ontzettende fijne manier om te bewegen en een stad te ontdekken. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Steeds meer jonge mensen krijgen de diagnose MS; één van de meest invaliderende ziektes in Nederland. Daarom is ook dit jaar het Nationaal MS Fonds als goed doel verbonden aan de Urban Walk Series. Samen maken we ons sterk voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS en strijden we voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Zowel nu als in de toekomst! 

Kom ook in beweging en doe mee! Je kunt op twee manieren helpen.

  • Doneer bij jouw inschrijving op deze website!
  • Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs. 
 

Tip: meld je aan als groep en combineer gezelligheid met je inzet voor een beter leven voor mensen met MS. Zo wordt wandelen nóg leuker!

het verhaal van Gewen

Een van de vrouwen die te maken heeft met MS is Gwen (28 jaar). 

”Je moet dingen achterlaten, dingen die je nooit meer gaat doen.”

”Ik studeerde toen ik ineens tintelingen in mijn hele lichaam kreeg. Ik dacht dat het wel over zou gaan, maar dat gebeurde niet. De huisarts verwees me naar de neuroloog, en die had slecht nieuws: MS. Dat viel me rauw op mijn dak, ik had dat niet aan zien komen. Ik vond het heel moeilijk om het te accepteren, om een stuk van mezelf achter te laten.”

wat is ms

Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. Kortom, hier moet een oplossing voor komen.